het bier

 

Alle bieren van KEUN zijn speciaalbieren van hoge gisting, met hergisting in de fles en dus met smaakevolutie. Ze zijn ongefilterd, ongepasteuriseerd en op een natuurlijke manier gebrouwen zonder toevoeging van CO2, schuim- of smaakverbeteraars.

Door het artisanale karakter ervan kunnen er bovendien smaakverschillen zijn tussen de verschillende brouwsels.

 

 

Met geestdrift en hartstocht gemaakt!

 

 

 

KEUN Tripel Saison – blond, 7,5%

Hoppig en fruitig blond bier

 

KEUN Tripel Saison is zoals de naam aangeeft een kruising tussen een tripel en een saison, en extra hoppig door de dry hopping: wat citrus en abrikoos in de neus, een beetje peper, een volle en bittere smaak, een fluwelen mondgevoel en een lange nasmaak met een verfrissend zuurtje.

De blonde KEUN heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is gebrouwen met vier moutsoorten (pilsmout, tarwemout, Münchener en pale mout), drie hopvariëteiten (Fuggles, East Kent Goldings, Cascade), twee kruiden en witte kandijsuiker. Dat levert een harmonieus droog en dorstlessend biertje op.

 

 

KEUN Sterk Bruin – bruin, 9%

Kruidig en zacht donker bier

 

KEUN Sterk Bruin is een zwaar, donker bier, gebrouwen met zes moutsoorten (pilsmout, tarwemout, Münchener, Cara 120, Special B, chocolademout), twee hopvariëteiten (Perle, East Kent Goldings), twee soorten kruiden en bruine kandijsuiker, en heeft een alcoholpercentage van 9%.

De donkere KEUN is een evenwichtig en complex degustatiebier, met een licht zoete en vooral kruidige smaak waarin toetsen van banaan en chocolade opvallen, en met een lange, licht bittere nasmaak.

 

 

KEUN Spéciale Goud – amber, 9%

Ambergouden tripel met dry hopping

 

KEUN Spéciale Goud is een ambergouden tripel met dry hopping. De combinatie van vijf moutsoorten (pilsmout, pale mout, tarwemout, Münchener en Cara 120), kruiden en witte kandijsuiker zorgt voor een volmondige, moutige smaak, met toetsen van gekonfijt fruit, die gebalanceerd wordt door een uitgesproken bitterheid.

Het bier heeft een uniek floraal en fruitig aroma, verkregen door het gebruik van grotendeels eigen geteelde hop (Perle, Goldings, Fuggles, Cascade) die in vijf fasen van het brouwproces wordt toegevoegd. Met 9% alcohol is het een rijk degustatiebier.

 

 

KEUN Café Noir – stout, 10 %

Imperial koffiestout met hop en koffie uit Ronse

 

KEUN Café Noir is een zachte koffiestout, gebrouwen met échte koffie. De koffie (van St. Hermes, Ronse) onderstreept het mokka- en chocoladekarakter van de gebruikte geroosterde gerst en gebrande mout. Tegelijk geven havervlokken een smeuïg mondgevoel en biedt de grotendeels zelfgekweekte hop (Magnum, Goldings, Fuggles) een aangename bitterheid.

KEUN Café Noir is geen doorsnee stout, maar een uiterst complex degustatiebier dat met zijn 10% alcoholpercentage verzachtend werkt. Ideaal dessertbier, om ’s avonds laat de innerlijke mens te verrijken.

 

 

KEUN Fresh Hop Blond – blond, 8 % (enkel in 75 cl)

Blond bier met handgeplukte verse hop - slechts 1 keer per jaar gebrouwen

 

KEUN Fresh Hop Blond is een pittige saison, gebrouwen in de eigen microbrouwerij én met handgeplukte verse hop: rechtstreeks van het eigen hopveld de brouwketel in! Het wordt elk jaar in oogstmaand september gebrouwen in heel beperkte oplage van slechts 270 flessen. Een ideaal aperitiefbier.

 

 

KEUN Oaked Bruin – bruin, 9 % (enkel in 75cl)

Speciaal winterbier

 

KEUN Oaked Bruin is een variant van de KEUN Sterk Bruin, één keer per jaar op kleine schaal gebrouwen in de eigen microbrouwerij (450 flessen). Het bier is gelagerd op eiken snippers, waardoor de zachte en kruidige smaak van de donkere KEUN een aangename warme houttoets krijgt. Perfect voor de wintermaanden.

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved