de microbrouwerijPassiegedreven, dat ben ik wel. Ik heb twee grote passies: muziek en bier. Daarom maak ik ook zelf muziek (zie www.gertkeunen.com of de Facebook-pagina) en brouw ik bier.

KEUN is een kleinschalige, artisanale brouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Sinds 2012 ontwikkel ik hier mijn recepten, en brouw ik met veel toewijding. Verschillende mouten, andere hop en gist, de dosering van de kruiden: alles wordt uitgetest en geproefd tot het resultaat perfect is. Rijk aan smaak, evenwichtig en verrassend.


Tot eind 2021 is KEUN een officiële (door accijnzen en voedselinspectie) erkende brouwerij waar ik twee keer per maand een gelimiteerde batch van 200 liter produceerde: uitzonderlijke bieren, enkel verkrijgbaar in flessen van 75cl, volledig gebrouwen met hop van eigen kweek! Ik heb immers mijn eigen hopveldje, met elf verschillende variëteiten (Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook zeldzame Belgische). 


Om mijn bierverhaal te kunnen blijven combineren met mijn andere activiteiten, trek ik vanaf 2022 voor alle in de markt te verkrijgen KEUN-bieren naar brouwerij De Graal in buurgemeente Brakel (waar trouwens van meet af aan Sterk Bruin en Tripel Saison op grotere schaal gebrouwen worden). Daardoor zijn die bieren vlotter en steeds verkijgbaar, zowel in de horeca als op verschillende verkooppunten

De kleine brouwerij in Ronse (voortaan met een 50-liter installatie en meer dan een bezoekje waard) blijft echter mijn speeltuin, waar ik nieuwe bieren blijf ontwikkelen en waar ik me volop met bier creatief kan uitleven. 

 

Bier brouwen zit trouwens een beetje in de genen. Mijn grootvader Adriaan Keunen (1901-1969) werkte in de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw in brouwerij Hoogbrug in Hasselt. Eigenaar van die brouwerij was diens nonkel Jos Gilissen. Later opende Adriaan (links op de foto hieronder) samen met zijn twee broers een bierhandel in Beringen. Een oude familietraditie wordt zo verdergezet.