de microbrouwerijKEUN is een microbrouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Hier ontwikkelt Gert Keunen zijn recepten en brouwt hij, in alle rust en met heel veel toewijding. Verschillende mouten, andere hop en gist, de dosering van de kruiden: alles wordt uitgetest en geproefd tot het resultaat perfect is. Rijk aan smaak, evenwichtig en verrassend.


KEUN is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, officieel erkend sinds april 2016. Hier wordt twee keer per maand 200 liter gebrouwen: naast de vaste bieren, ook bieren in beperkte oplage, speciale edities en eenmalige experimenten. De brouwerij heeft ook een eigen hopveldje, met elf verschillende variëteiten (Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook zeldzame Belgische), waardoor uitsluitend (!) met hop van eigen kweek gebrouwen wordt.


KEUN Tripel Saison, KEUN Sterk Bruin en KEUN Kleinbier zijn de basisbieren van de brouwerij en steeds verkrijgbaar, op verschillende verkooppunten. Daarvoor wordt uitgeweken naar brouwerij De Graal in buurgemeente Brakel. Die heeft alles in huis om dit kwaliteitsproduct op grotere schaal te brouwen. Al in 2014 vloeide daar het eerste 'Keuntje' uit de brouwketels. Alle andere brouwsels worden uitsluitend in de eigen brouwerij gebrouwen: KEUN Spéciale Goud, KEUN Café Noir, KEUN Oaked Bruin en KEUN Juniper Blond en KEUN Groene Belle. KEUN Fresh Hop Blond wordt slechts eenmaal per jaar gebrouwen, met verse hop rechtstreeks van het veld in de brouwketel.

 

KEUN is de passie van Gert Keunen, ook bekend als muzikant, auteur en docent. Bier brouwen zit in de genen, want hij zet een oude familietraditie verder. Grootvader Adriaan Keunen (1901-1969) werkte in de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw in brouwerij Hoogbrug in Hasselt. Eigenaar van die brouwerij was diens nonkel Jos Gilissen. Later opende Adriaan (links op de foto hieronder) samen met zijn twee broers een bierhandel in Beringen.

Copyright  © All Rights Reserved