het bier

ESSENTIALS (enkel in 33cl)
KEUN Kleinbier - blond, 4,8%

Session ale - minder alcohol meer smaak


Een blond bier van hoge gisting, minder alcohol maar méér smaak. Gebrouwen met drie soorten mout (pils, pale en tarwe) en drie soorten hop (Magnum, Goldings, Cascade). Met een heel frisse afdronk is dit voorwaar een lekker alternatief voor een pintje!
KEUN Tripel Saison – blond, 7,5%

Hoppig en fruitig blond bier


KEUN Tripel Saison is zoals de naam aangeeft een kruising tussen een tripel en een saison, en extra hoppig door de dry hopping: wat citrus en abrikoos in de neus, een beetje peper, een volle en bittere smaak, een fluwelen mondgevoel en een lange nasmaak met een verfrissend zuurtje.

De blonde KEUN heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is gebrouwen met vier moutsoorten (pilsmout, tarwemout, Münchener en pale mout), drie hopvariëteiten (Fuggles, East Kent Goldings, Cascade), twee kruiden en witte kandijsuiker. Dat levert een harmonieus droog en dorstlessend biertje op.

KEUN Sterk Bruin – bruin, 9%

Kruidig en zacht donker bier


KEUN Sterk Bruin is een zwaar, donker bier, gebrouwen met zes moutsoorten (pilsmout, tarwemout, Münchener, Cara 120, Special B, chocolademout), twee hopvariëteiten (Perle, East Kent Goldings), twee soorten kruiden en bruine kandijsuiker, en heeft een alcoholpercentage van 9%.

De donkere KEUN is een evenwichtig en complex degustatiebier, met een licht zoete en vooral kruidige smaak waarin toetsen van banaan en chocolade opvallen, en met een lange, licht bittere nasmaak.
KEUN Spéciale Goud – amber, 9%

Ambergouden tripel met dry hopping


KEUN Spéciale Goud is een ambergouden tripel met dry hopping. De combinatie van vijf moutsoorten (pilsmout, pale mout, tarwemout, Münchener en Cara 120), kruiden en witte kandijsuiker zorgt voor een volmondige, moutige smaak, met toetsen van gekonfijt fruit (abrikoos) en een uniek floraal aroma. De moutigheid wordt gebalanceerd door een fijne bitterheid, en een lange, bittere afdronk. Met 9% alcohol is het een rijk degustatiebier.

LIMITED EDITIONS (enkel in 75cl)KEUN Groene Belle - blond, 6,5%

Zachte saison met oude Vlaamse hopsoorten van eigen teelt


Groene belle en loerenhop: twee oude verloren gewaande Vlaamse hopsoorten die pas onlangs herontdekt werden. Vandaag staan ze in het hopveld van microbrouwerij KEUN en dit is het eerste bier dat met die oude hopsoorten gemaakt is: een blonde saison, lichtkruidig in de neus, zacht in de mond, met een fijne moutigheid en een unieke volle nasmaak. Eindelijk is de Groene Belle weer thuis!KEUN Saison d'Annabelle - blond, 6,6%

Single hop saison met zeldzame hop van eigen teelt en dry hopping


Saison d’Annabelle is een blonde saison van 6,5% alc.. Hij wordt gebrouwen met een zeldzame, wilde hopsoort die gebruikt wordt als bitterhop, aromahop én als dry hop (vandaar ‘single hop’). Samen met gemoute gerst en tarwe, een beetje kandijsuiker en de typisch Belgische saison-gist, levert dit een zacht en droog bier op, waarin de eigen gekweekte hop volop zijn rol kan spelen. Perfect als aperitief of op een zomers terras.KEUN Fresh Hop Blond – blond, 8 %

Blond bier met handgeplukte verse hop - slechts 1 keer per jaar gebrouwen


KEUN Fresh Hop Blond is een pittige saison, gebrouwen met handgeplukte verse hop: rechtstreeks van het eigen hopveld de brouwketel in! Het wordt elk jaar in oogstmaand september gebrouwen in heel beperkte oplage van slechts 250 flessen. Dit is GEEN IPA, heeft geen dry-hopping en dus zeker geen 'Amerikaanse neus'. Maar bevat wel 100% verse Belgische hopbellen op de brouwdag zelf geplukt, die zowel als bitterhop (Fuggles) als aromahop (Goldings) worden gebruikt. Een ideaal aperitiefbier.

 


KEUN Juniper Blond - blond, 8,5%

Zomers tarwebier met jeneverbessen


Jeneverbessenbier! KEUN Juniper Blond is een sterk parelend en verfrissend tarwebier. In de neus ruik je de jeneverbessen (gin!), de smaak is eerder scherp en bitter, met een moutigheid verkregen door een vleugje biscuitmout, verzacht door de fruitigheid van 100% zelfgeteelte hop (Tettnanger, Mittelfrüh en Saphir) en een droge, rinse afdronk die lang  blijft hangen. Koel gedronken is dit een perfect zomerbier.

KEUN Oaked Bruin – bruin, 9 %

Speciaal winterbier gelagerd met eiken snippers


KEUN Oaked Bruin is een warm, zacht en vooral evenwichtig bruin bier, eenmaal per jaar in heel beperkte oplage (450 flessen) als winterbier gebrouwen met hop van eigen kweek (Perle en Goldings) en gelagerd met eiken snippers waardoor de kruidige toets van het bier tegelijk een aangenaam houtgevoel krijgt. Dit is dus GEEN Oak Barrel Aged bier, maar wel eentje met een subtiele houttoets. Perfect voor de wintermaanden.
KEUN Café Noir – stout, 10 %

Imperial koffiestout met hop en koffie uit Ronse


KEUN Café Noir is een zachte koffiestout, gebrouwen met échte koffie. De koffie (van St. Hermes, Ronse) onderstreept het mokka- en chocoladekarakter van de gebruikte geroosterde gerst en gebrande mout. Tegelijk geven havervlokken een smeuïg mondgevoel en biedt de grotendeels zelfgekweekte hop (Magnum, Goldings, Fuggles) een aangename bitterheid.

KEUN Café Noir is geen doorsnee stout, maar een uiterst complex degustatiebier dat met zijn 10% alcoholpercentage verzachtend werkt. Ideaal dessertbier, om ’s avonds laat de innerlijke mens te verrijken.

Alle bieren van KEUN zijn speciaalbieren van hoge gisting, met hergisting in de fles en dus met smaakevolutie. Ze zijn ongefilterd, ongepasteuriseerd en op een natuurlijke manier gebrouwen zonder toevoeging van CO2, schuim- of smaakverbeteraars.

Door het artisanale karakter ervan kunnen er bovendien smaakverschillen zijn tussen de verschillende brouwsels.    Met geestdrift en hartstocht gemaakt!