de microbrouwerijPassiegedreven, dat ben ik wel. Ik heb twee grote passies: muziek en bier. Daarom maak ik ook zelf muziek (zie www.briskey.be of de Facebook-pagina) en brouw ik bier.

KEUN is een microbrouwerij uit Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Hier ontwikkel ik mijn recepten, en brouw ik met veel toewijding. Verschillende mouten, andere hop en gist, de dosering van de kruiden: alles wordt uitgetest en geproefd tot het resultaat perfect is. Rijk aan smaak, evenwichtig en verrassend.


KEUN is een zeer kleinschalige, artisanale brouwerij, sinds 2012 begonnen als hobbybrouwerij en sinds april 2016 als officieel (door accijnzen en voedselinspectie) erkende brouwerij. Eén à twee keer per maand produceer ik hier 200 liter: stuk voor stuk gelimiteerde en uitzonderlijke bieren, enkel verkrijgbaar in flessen van 75cl, die bovendien volledig gebrouwen worden met hop van eigen kweek! Ik heb immers mijn eigen hopveldje, met elf verschillende variëteiten (Britse, Duitse, Amerikaanse maar ook zeldzame Belgische). 


Drie van de intussen tien KEUN-bieren zijn omgedoopt tot basisbieren en verkrijgbaar in flesjes van 33cl.: KEUN Tripel Saison, KEUN Sterk Bruin en KEUN Kleinbier. Die worden op iets grotere schaal gebrouwen bij De Graal in buurgemeente Brakel (Sterk Bruin was in 2014 de eerste). Daardoor zijn die bieren vlotter en steeds verkijgbaar, zowel in de horeca als op verschillende verkooppunten

 

Bier brouwen zit ook een beetje in de genen. Mijn grootvader Adriaan Keunen (1901-1969) werkte in de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw in brouwerij Hoogbrug in Hasselt. Eigenaar van die brouwerij was diens nonkel Jos Gilissen. Later opende Adriaan (links op de foto hieronder) samen met zijn twee broers een bierhandel in Beringen. Een oude familietraditie wordt zo verdergezet.